Proiectul MĂ IMPLIC lansează Faza 2 pentru o guvernare locală mai puternică și un acces mai bun la servicicii publice de calitate

Suntem încântați să anunțăm lansarea oficială a Fazei 2 a Proiectului MĂ IMPLIC! După luni de planificare atentă și reflecție asupra succeselor și lecțiilor din Faza 1, ne lansăm într-un nou capitol dedicat îmbunătățirii guvernării locale și furnizării de servicii publice de calitate în Moldova.

Reflectarea asupra fazei 1: Experiența din Faza 1 a proiectului a fost de neprețuit. Lecțiile învățate și realizările obținute au deschis calea spre o abordare mai robustă și mai eficient orientată în Faza 2. Angajamentul nostru pentru îmbunătățirea continuă poate fi observat în fiecare aspect al activităților planificare în Faza 2.

O abordare participativă: În timpul dezvoltării Fazei 2, echipa MĂ IMPLIC s-a implicat activ în proces, participând la mai multe ateliere și întâlniri cu părți-cheie interesate, inclusiv numeroși primari la nivel local și reprezentanții Cancelariei de Stat la nivel național. Aprobarea Secretarului General al Guvernului Republicii Moldova ne consolidează și mai mult angajamentul pentru intervenții incluzive și eficiente.

O abordare sistemică pentru o mai bună prestare a serviciilor: recunoscând nevoia unei abordări mai sistemice, Faza 2 urmărește să îmbunătățească trei dimensiuni fundamentale pentru buna funcționare a unităților guvernamentale locale. Domeniile noastre de interes includ managementul durabil și responsabil al resurselor, coordonarea eficientă a reformei guvernului local și implicarea însemnată a comunității în procesele de guvernare locală.

La ce să ne așteptăm: în săptămânile următoare, vom dezvălui mai multe detalii despre activitățile noastre și vom anunța despre selecția autorităților publice locale (APL) partenere. Activitățile ce urmează a fi implementate de echipa proiectului implică dezvoltarea capacităților, promovarea colaborării și abilitarea comunităților pentru a participa activ la procesele de luare a deciziilor.

Alăturați-vă eforturilor noastre: vă invităm să fiți la curent cu actualizările de pe site-ul nostru și pe pagina noastră de Facebook. Sprijinul și implicarea dumneavoastră sunt esențiale, să muncim împreună pentru Moldova, țara în care fiecare cetățean va beneficia de o guvernare locală mai bună și un acces echitabil la servicii publice de calitate. 

 

Faza 2 a proiectului „MĂ IMPLIC” este finanțată de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementată de Skat Consulting (Elveția). A doua etapă a proiectului este planificată pentru 2023-2027, cu un buget total al proiectului de 6’960’144 CHF.

#MaImplicProject #Phase2Launch #LocalGovernance #CommunityEngagement
#skatConsulting
#swisscooperation