Localitățile partenere
ale proiectului MĂ IMPLIC

În perioada 2021-2023, treizeci de administrații publice locale / grupuri de APL-uri din regiunile Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia vor implementa proiecte pentru îmbunătățirea serviciilor de gospodărie comunală, cu suportul proiectului “MĂ IMPLIC” din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare. 

Urmare a acordului semnat, primăriile vor beneficia de finanțare (cel mult 65.000 CHF), servicii de consultanță și de consolidare a capacităților. Proiectul “MĂ IMPLIC” va ajuta primăriile și operatorii de servicii nu numai să îmbunătățească infrastructura, ci și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și pentru a avea modele durabile de finanțare a prestării serviciilor. În activitatea noastră, ne vom asigura că cetățenii locali, angajații APL-urilor, ONG-urile, agenții economici sunt implicați activ în modernizarea serviciilor publice în comunitate și îndeosebi că persoanele mai puțin avantajate au acces egal la aceste servicii. 

Cele mai numeroase proiecte de intervenție sunt în domeniul îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide, fiind urmate de cele ce vizează serviciile de alimentare cu apă potabilă și sanitație (transportare și epurare a apei uzate). În alte trei localități se va lucra asupra îmbunătățirii serviciului de iluminare stradală. 

Majoritatea proiectelor vor fi viza o singură comunitate. Cu toate acestea, 10 proiecte vor reuni 28 de comune în total, care vor îmbunătăți în comun furnizarea de servicii. În comunele partenere, reprezentanții administrației locale, furnizorii de servicii și cetățenii vor lucra împreună pentru a organiza furnizarea de servicii comunale într-un mod participativ, eficient, incluziv și durabil.

Andrușul de Jos și Andrușul de Sus implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Bădiceni implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de alimentare cu apă potabilă. 

Biești implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de alimentare cu apă potabilă. 

Borogani implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Capaclia implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de alimentare cu apă potabilă. 

Căplani implementează un proiect destinat îmbunătățirii iluminării stradale. 

Chircăieștii Noi și Ciuflești implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Ciorești, Micleușeni și Dolna implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de sanitație (transportare și epurare a apei uzate).  

Ciuciuleni implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de alimentare cu apă potabilă. 

Copăceni implementează proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Copceac  implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de sanitație (transportare și epurare a apei uzate). 

Cremenciug, Iarova și Oclanda implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Dezghingea și Cencac implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Dîngeni implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de alimentare cu apă potabilă. 

Domulgeni, Cașunca, Ștefănești, Prodănești implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Feștelița implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Fundurii Vechi implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Gura Galbenei, Lipoveni, Albina, Ivanovca Nouă implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Leușeni implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de sanitație (transportare și epurare a apei uzate). 

Logănești și Stolniceni implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Nișcani implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii iluminării stradale. 

Pelivan implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Risipeni, Izvoare, Horești, Taxobeni implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Satul Nou implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de alimentare cu apă potabilă. 

Sculeni implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de sanitație (transportare și epurare a apei uzate). 

Selemet implementează un proiect destinat îmbunătățirii iluminării stradale. 

Sudarca și Braicău implementează împreună un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Valea Perjei implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de gestionare a deșeurilor solide.

Vorniceni implementează un proiect destinat îmbunătățirii serviciului de alimentare cu apă potabilă.