Valea Perjei – prima localitate-partener al proiectului “MĂ IMPLIC”, care a semnat Acordul de Grant

Conform acordului, primăria primește finanțare în valoare de maxim 65 000 franci elvețieni, restul necesităților fiind acoperite din resursele proprii. Drept urmare, primăria poate achiziționa echipamentul necesar pentru realizarea proiectului de îmbunătățire a serviciul comunal de gestionare a deșeurilor solide din localitate.

Reamintim că primăria Valea Perjei, împreună cu operatorul de servicii și locuitorii satului continuă să depună eforturi comune pentru a îmbunătăți serviciul comunal de gestionare a deșeurilor solide din localitate, cu suportul proiectului Mă Implic.

Pe lângă suportul financiar, beneficiarul primește servicii de consultanță și de consolidare a capacităților. Proiectul “MĂ IMPLIC” ajută primăria și furnizorul de servicii nu numai să îmbunătățească infrastructura, ci și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și pentru a avea modele durabile de finanțare a prestării serviciilor. În activitatea noastră, ne asigurăm că cetățenii locali, angajații APL-urilor, ONG-urile, agenții economici sunt implicați activ în modernizarea serviciilor comunale în comunitate și îndeosebi că persoanele mai puțin avantajate au acces egal la aceste servicii.

Proiectul este finanțat din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting.