Experiența cooperării cu partenerii proiectului MĂ IMPLIC demonstrează că inventivitatea și activitatea unui lider se manifestă în toate domeniile

Primarul satului Căplani, localitate partener al proiectului în domeniul asigurării iluminatului stradal, domnul Valeriu Tabunșcic, este un prim exemplu în acest sens.

Aducerea luminii pe străzile întunecate nu este singura inițiativă a municipalității.

După ce a discutat cu Echipa de Inițiativă Comunitară și experți proiectului problemele legate de funcționarea eficientă a întreprinderii municipale, domnul Valeriu Tabunșcic a prezentat una dintre celelalte inițiative ale satului Căplani – un parc de agrement „Porțile Raiului”.

Pe o colină frumoasă de la marginea satului, într-un loc istoric în care mai multe izvoare curg de secole, municipalitatea a amenajat un parc de recreere, unde turiștii din Chișinău și din alte orașe ale Moldovei vin să se odihnească. Parcul continuă să se extindă și să se completeze cu noi locații interesante.

Notați-vă în carnețel această locație și să știți că dacă veți vizita Căplani în câteva luni, veți găsi străzi bine luminate și un loc minunat loc de recreere pentru întreaga familie!

Proiectul este finanțat din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting. Conform acordului semnat, Primăria primește finanțare (maximum 65.000 CHF), servicii de consultanță și consolidare a capacităților. Proiectul MĂ IMPLIC primăria și furnizorul de servicii nu numai să îmbunătățească infrastructura, ci și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și pentru a avea modele durabile de finanțare a prestării serviciilor. În activitatea noastră, ne vom asigura că cetățenii locali, angajații APL-urilor, ONG-urile, agenții economici sunt implicați activ în modernizarea serviciilor publice în comunitate și îndeosebi că persoanele mai puțin avantajate au acces egal la aceste servicii.