Echipele de Inițiativă Comunitară din localitățile partenere ale proiectului de implicare civică în guvernarea locală ”MĂ IMPLIC” au finalizat cu succes seria de traininguri în domeniul comunicării

În luna mai 2021, proiectul “MĂ IMPLIC” a organizat un curs în comunicare pentru reprezentanții APL-urilor partenere, Echipelor de Inițiativă Comunitară și facilitatorii proiectului. Activitatea a avut drept scop dezvoltarea abilităților practice de a crea, planifica și dezvolta instrumente de comunicare eficiente pentru a spori vizibilitatea acțiunilor comunitare.

Cinci experți de top de la QUBO Communications, au vorbit despre comunicarea strategică, copywriting, planul de comunicare, PR-ul și relația cu media, comunicarea în rețelele sociale. Trainingul a avut un caracter practic, participanții au învățat în regim online cum să creeze și să administreze pagini web, cum să creeze pagini de tip business pe Facebook, cum să creeze content video și foto. Totodată, comunitățile care deja dispuneau de pagini web și pagini pe Facebook, au beneficiat de o scurtă revizie a acestora, primind sfaturi de îmbunătățire a prezenței lor online.

Cei peste 60 de participanți înregistrați la training au avut o rată înaltă de prezență, ceea ce dovedește că subiectele abordate au fost foarte actuale și necesare. Majoritatea au revenit la timp cu temele pentru acasă realizate și au primit feedback personalizat de la traineri. Toți participanții au apreciat că trainingul a fost livrat în într-un mod clar și accesibil, iar exercițiile practice au fost extrem de utile. Aceste noi abilități vor ajuta membrii Echipelor de Inițiativă Comunitară, dar și reprezentanții APL-urilor-partenere, să își îmbunătățească activitatea de comunicare, în special în mediul online.

La finalul cursului participanții au fost invitați să parcurgă un test online, bazat pe subiectele discutate. Participanții care au răspuns corect la toate întrebările au obținut un certificat de participare la curs. Aducem sincere felicitări celor 25 de participanți pentru finalizarea cu succes a cursului “Comunicare eficientă pentru vizibilitatea acțiunilor comunitare”.

Cursul a fost organizat în cadrul activităților de consolidare a capacităților ale comunităților partenere. În perioada 2021-2023, treizeci de localități/grupuri de localități implementează proiecte destinate îmbunătățirii livrării serviciilor de gospodărie comunală, cu suportul proiectului “MĂ IMPLIC”, din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting. Urmare a acordului semnat, municipalitățile beneficiază de finanțare (cel mult 65.000 CHF), servicii de consultanță și de consolidare a capacităților. Proiectul “MĂ IMPLIC” va ajuta primăria și furnizorul de servicii nu numai să îmbunătățească infrastructura, ci și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și pentru a avea modele durabile de finanțare a prestării serviciilor. În activitatea noastră, ne vom asigura că cetățenii locali, angajații APL-urilor, ONG-urile, agenții economici sunt implicați activ în modernizarea serviciilor publice în comunitate și îndeosebi că persoanele mai puțin avantajate au acces egal la aceste servicii.