Domulgeni, Cașunca, Ștefănești și Prodănești au semnat contractul de grant!

Luni, 04 aprilie 2022, primarii comunităților partenere Domulgeni, Cașunca, Ștefănești, Prodănești au semnat Acordul de Grant cu Proiectul “MĂ IMPLIC”.

Semnarea Acordului este un rezultat al activității comune a Echipei de Inițiativă Comunitară și primăriilor celor patru localități. Autoritățile publice locale, împreună cu cetățenii, depun eforturi comune pentru a crea un serviciu comunal modern de gestionare a deșeurilor solide, cu suportul proiectului Mă Implic.

În baza acordului, partenerii primesc un grant în valoare de maxim 65 000 franci elvețieni, pentru efectuarea lucrărilor și/sau procurarea echipamentelor necesare, pentru realizarea proiectului.

Pe lângă suportul financiar, beneficiarii primesc servicii de consultanță și de consolidare a capacităților. Proiectul de implicare civică în guvernarea locală “MĂ IMPLIC” ajută primăriile și furnizorul de servicii nu numai să îmbunătățească infrastructura, ci și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și pentru a avea modele durabile de finanțare a prestării serviciilor. În activitatea noastră, ne asigurăm că cetățenii locali, angajații APL-urilor, ONG-urile, agenții economici sunt implicați activ în modernizarea serviciilor comunale în comunitate și îndeosebi că persoanele mai puțin avantajate au acces egal la aceste servicii. Proiectul este finanțat din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) și implementat de Skat Consulting.