Abordarea priorităților și identificarea lacunelor: o sesiune de planificare pentru facilitatorii comunitari

Pe 25 mai 2023, echipa proiectului MĂ IMPLIC a reunit toți cei opt facilitatori comunitari, într-o nouă sesiune de planificare pentru a evalua progresul de realizare a Planurilor de Îmbunătățire a Serviciilor Comunale și Acordului de Grant în comunitățile partenere ale proiectului.

În cadrul ședinței au fost definite cele mai importante lacune și priorități legate de monitorizarea procesului, percepția cetățenilor față de serviciul comunal, implicarea cetățenilor în menținerea și dezvoltarea serviciului.

Tudor Golub, consultant în domeniul Operării și mentenanței serviciilor comunale, a evidențiat importanța consolidării capacităților operatorilor de servicii comunale prin participarea activă  a acestora în seria de instruiri organizate de către proiectul MĂ IMPLIC. La fel au fost prezentate aspecte tehnice și logistice legate de lansarea serviciilor comunale, și oportunitățile de finanțare adițională pentru buna operare a serviciilor comunale.

Ședința a avut un caracter activ-participativ, bazat pe dialog, fiind un mediu potrivit pentru schimbul de experiențe înregistrate la nivel local de către facilitatori. Fiecare localitate-parteneră a proiectului MĂ IMPLIC beneficiază de asistența facilitatorilor comunitari la fiecare etapă de intervenție a proiectului. Acum toate cele 30 de localități/grupuri de localități partenere implementează cu mult spor Planurile de Îmbunătățire a Serviciilor Comunale, un document de o importanță majoră în activitățile de organizare și planificare strategică în domeniul serviciilor comunale.

Reamintim, că în perioada 2021-2023, treizeci de localități/grupuri de localități implementează proiecte destinate îmbunătățirii livrării serviciilor de gospodărie comunală, cu suportul proiectului “MĂ IMPLIC”, din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting. Lista completă a APL-urilor partenere aici

#maImplic #skatConsulting #civicengagement #communalservice