Sculeni a semnat Acordul de Grant în cadrul parteneriatului cu Proiectul MĂ IMPLIC

Pe data de 29 iulie, Primăria Sculeni a semnat Acordul de Grant cu proiectul Mă Implic. Este un rezultat al activității comune a Echipei de Inițiativă Comunitară și a Primăriei Sculeni, care împreună cu cetățenii, depun eforturi comune pentru a îmbunătăți serviciul comunal de evacuare a apelor uzate, cu suportul Mă Implic – Proiect de implicare civică în guvernarea locală. În baza acordului, primăria parteneră primește un grant în valoare de 1.2 mln lei, pentru efectuarea lucrărilor și procurarea echipamentelor necesare, pentru reabilitarea și extinderea rețelei de canalizare și construcție stației principale de pompare a apelor uzate.

Pe lângă suportul financiar, primăria Sculeni primește servicii de consultanță și de consolidare a capacităților. Proiectul “MĂ IMPLIC” ajută primăria și furnizorul de servicii nu numai să îmbunătățească infrastructura, ci și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și pentru a avea modele durabile de finanțare a prestării serviciilor. În activitatea noastră, ne asigurăm că cetățenii locali, angajații APL-urilor, ONG-urile, agenții economici sunt implicați activ în modernizarea serviciilor comunale în comunitate și îndeosebi că persoanele mai puțin avantajate au acces egal la aceste servicii.

Proiectul este finanțat din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting.

#maImplic #skatConsulting #sanitation #civicengagement