Primul webinar organizat pe e-platforma pentru guvernarea locală

Pe 28 septembrie 2022 a avut loc primul webinar pe https://e-platforma.calm.md/, din seria de webinare gratuite adresate aleșilor locali și funcționarilor din administrațiile publice locale, precum și conducătorilor operatorilor prestatori de servicii comunale. Webinarul cu tema „ORGANIZAREA ȘI FUNCȚIONAREA SERVICIILOR PUBLICE DE GOSPODĂRIE COMUNALĂ: ASPECTE JURIDICE ȘI IMPLICAȚII PRACTICE” a fost organizat de proiectul de implicare civică în guvernarea locală „Mă Implic”, în parteneriat cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Cei peste 60 de participanți la eveniment au primit într-un format accesibil informații și recomandări practice de la formatorul Ion Beschieru, expert în domeniul  administrației publice locale. Un interes sporit au constituit și modele de acte necesare pentru formalizarea/organizarea corectă din punct de vedere juridic a înființării și funcționării serviciilor publice de gospodărie comunală. Participanții au apreciat formatul interactiv, posibilitatea de a adresa întrebări specifice și au confirmat necesitatea și utilitatea organizării webinarelor, astfel echipa proiectului “MĂ IMPLIC” a promis că revine curând cu un nou anunț în acest sens.

Proiectul de implicare civică în guvernarea locală “MĂ IMPLIC” oferă asistență tehnică și financiară pentru 30 de localități/grupuri de APL-uri în vederea a îmbunătățirii gestiunii serviciilor de gospodărie comunală, inclusiv în partea ce ține de reglementarea juridică (regulamentele locale, alte acte juridice) necesară pentru buna funcționare a acestora. Ca urmare a acestor activități la nivel local, proiectul a acumulat o bogată experiență și know-how (cunoștințe, modele de acte, întrebări frecvente și soluții/răspunsuri), ce țin de regulamentele locale și partea juridică a înființării, organizării și funcționării serviciilor comunale. Scopul proiectul de implicare civică în guvernarea locală „MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii comunale de calitate. Proiectul „MĂ IMPLIC” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Skat Consulting Ltd.

#MaImplic #CALM #webinar #eplatformacalm #skatconsulting #swisscooperation