Primarii localităților Gura Galbenei, Lipoveni, Ivanovca Nouă și Albina au semnat acordul de grant în cadrul parteneriatului cu Proiectul MĂ IMPLIC

Primăriile localităților Gura Galbenei, Lipoveni, Ivanovca Nouă și Albina au semnat Acordul de Grant cu proiectul Mă Implic, pentru achiziția echipamentului și serviciilor necesare organizării serviciului comunal inter-comunitar de gestionare a deșeurilor solide.

Cele patru primării, împreună cu cetățenii depun eforturi comune pentru a îmbunătăți serviciul comunal de gestionare a deșeurilor solide din cele 4 comune, cu suportul proiectului Mă Implic.

În baza acordului, primăriile primesc un grant în valoare de maxim 65 000 franci elvețieni, pentru realizarea lucrărilor și/sau procurarea echipamentelor necesare, pentru realizarea proiectului. În cadrul proiectului va fi achiziționat un tractor cu multifuncțional cu remorcă și încarcător frontal pentru colectarea deșeurilor solide.

Pe lângă suportul financiar, beneficiarii primesc servicii de consultanță și de consolidare a capacităților. Proiectul “MĂ IMPLIC” ajută primăria și furnizorul de servicii nu numai să îmbunătățească infrastructura, ci și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și pentru a avea modele durabile de finanțare a prestării serviciilor. În activitatea noastră, ne asigurăm că cetățenii locali, angajații APL-urilor, ONG-urile, agenții economici sunt implicați activ în modernizarea serviciilor comunale în comunitate și îndeosebi că persoanele mai puțin avantajate au acces egal la aceste servicii.

Proiectul este finanțat din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting.