Implicare și cooperare pentru servicii comunale mai bune în Risipeni, Izvoare, Horeşti şi Taxobeni!

Astăzi, primării localităților sus menționate, au semnat Acordul de Asociere Intercomunitară privind crearea și modernizarea Serviciului Intercomunitar de gestionare a deșeurilor, în cadrul proiectului “Mă Implic”. Acum, Echipa de Iniţiativă Comunitară urmează să elaboreze documentul Planului de modernizare al serviciului de gestionare al deșeurilor solide, care va fi supus consultărilor publice cu cetățenii celor patru localități asociate.

Reamintim că primăriile Risipeni, Izvoare, Horeşti şi Taxobeni, împreună cu cetățenii depun eforturi comune pentru a îmbunătăți serviciul comunal de gestionare a deșeurilor solide din ambele localități, cu suportul proiectului “Mă Implic”. Conform acordului semnat, Primăria primește finanțare (maximum 65.000 CHF), servicii de consultanță și consolidare a capacităților. Proiectul “Mă Implic” ajută primăria și furnizorul de servicii nu numai să îmbunătățească infrastructura, ci și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și pentru a avea modele durabile de finanțare a prestării serviciilor. În activitatea noastră, ne asigurăm că cetățenii locali, angajații APL-urilor, ONG-urile, agenții economici sunt implicați activ în modernizarea serviciilor comunale în comunitate și îndeosebi că persoanele mai puțin avantajate au acces egal la aceste servicii.

Proiectul este finanțat din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting.